Małgorzata Niewiadomska - Cudak

Kobieta aktywna nie tylko dlatego, że jest przewodniczącą „Stowarzyszenia Koła Kobiet Aktywnych”, ale również dlatego, że wybrała sobie ciekawe credo życiowe –

Życie to droga wyboru”. Dla niej to nie jest oczywiście droga bez wylotu :)

Ukończyła cztery fakultety - dwa kierunki na Uniwersytecie Łódzkim, Wydział Operatorski i Realizacji Telewizyjnej w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej, Teatralnej i Telewizyjnej oraz Zarządzanie oświatą i dydaktykę przedsiębiorczości w Akademii Ekonomicznej w Katowicach.

Jest doktorem nauk humanistycznych. Specjalizuje się w samorządzie terytorialnym i polityce lokalnej.Pracuje jako adiunkt w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie. Prowadzi zajęcia z polityki lokalnej także na Uniwersytecie Łódzkim.

Ukończyła liczne kursy m.in. zdała egzamin na członków rad nadzorczych w spółkach Skarbu Państwa, ukończyła także kurs kwalifikacyjny ”Nadzór pedagogiczny” oraz posiada Certyfikat ukończenia „Szkolenia dla Beneficjentów na temat wykorzystania EFS w ZPOORR”

Od 2002 roku jest radną Rady Miejskiej w Łodzi. Poświęca się pracy społecznej z wielkim zaangażowaniem.

Spod jej pióra, oprócz licznych artykułów drukowanych w pismach naukowych, wyszła ksiązka „ 20 lat łódzkiego samorządu. Pięć elekcji – pięć kadencji 1990-2010.oraz publikacja naukowa „Wybory samorządowe w Łodzi w latach 1990- 2006.Publikacja ta jest okazją do przybliżenia Czytelnikom najciekawszych wydarzeń i postaci, które miały istotne znaczenie dla funkcjonowania Rady Miejskiej w Łodzi.

Małgorzata Niewiadomska-Cudak jest inicjatorką i pomysłodawczynią wielu interesujących imprez, m.in. ‘Kobieta niezwykła” – gdzie wyciąga z cienia kobiety, które robią coś niezwykłego dla innych oraz ostatnio zorganizowała w Łodzi„Strefę Kibicek” na Euro2012.

Uwielbia czytać, chodzić do kina, pływać, ale nie po piasku tylko najlepiej żabką. Jeździ na rowerze słuchając mocnego rocka. Ostatnio spodobała jej się płyta „LUXTORPEDY” – ROBAKI, Lubi Gree Day, Pearl, Jam i The Cult”.

Muzyka ta odzwierciedla jej energiczną naturę, ale z drugiej strony potrafi też być bardzo spokojna, otwarta dla drugiego człowieka, zawsze uśmiechnięta i pozytywnie nastawiona do życia.

Można to zobaczyć oglądając jej stronę na Facebooku.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C