Gdzie jest najbardziej romantycznie?

dodano 2017-06-13 17:12 w kategorii: Powiatowe

Ulica Piotrkowska, kameralne kawiarnie, zaciszne parki czy może kina z repertuarem dla zakochanych? W przyszły czwartek, 22 czerwca w dużej Sali Obrad Urzędu Miasta Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 104 o godz. 17: 00 odbędzie się finał akcji dotyczącej najbardziej romantycznych miejsc w naszym mieście. Jej pomysłodawczynią jest Małgorzata Niewiadomska – Cudak, wiceprzewodnicząca Rady Miejskiej. W kwietniu zaproponowała, by mieszkańcy naszego miasta włączyli się w realizację przewodnika po wyjątkowych zakątkach Łodzi, z którymi wiążą się dobre wspomnienia dotyczące na przykład pierwszych randek i na długo zapadających w pamięci spotkań.

-Ten przewodnik tworzą sami łodzianie. Chcę wszystkim zainteresowanym pokazać, które romantyczne miejsca spotkały się z największą aprobatą mieszkańców – mówi Małgorzata Niewiadomska – Cudak.

W programie czwartkowego spotkania oprócz prezentacji miejsc wskazanych przez łodzian, znalazły się romantyczne piosenki i taniec.

Więcej w materiale filmowym.

Źródło.